Filmer och tips om fler verktyg och andra resurser.

Här finns länkar till sidor där det finns mycket matnyttigt. Fyll gärna på listan.

Folkbildningsnätet
Här hittar du mycket intressant inom folkbildning. Exempelvis kan du under Lärresurser gå vidare och välja mellan olika ämnen, teman eller studiematerial. Under Tjänster finns olika alternativ för att ha webbmöten och att spela in korta filmer/meddelanden.
Pedagogiska resurserKolla Källan
Kolla källanswebbplats innehåller fakta, tips och idéer för skolans diskussioner om källkritik, upphovsrätt och säker internetanvändning. Innehållet är uppdelat i följande huvudrubriker: Informationssökning, Källkritik, Säker på nätet, Upphovsrätt, Sociala medier och Forskning.

Örnsköldsviks kommun
De har en mycket bra och överskådlig sida där du hittar information om olika webbverktyg.
webbverktyg


Om WebbIT
WebbIT är en webbplats som samlar fortbildningsresurser i form av filmer, ljudfiler, pdf-filer m.m. Huvuddelen av innehållet handlar om Internet, informationssökning, informationskompetens, källkritik, webbtjänster, sociala medier och nya webbmöjligheter. Materialet är i första hand avsett för självstudier, antingen enskilt eller i grupp.
http://webbit.se/verktyg/


Åsa Kronqvist
"Jag arbetar som IKT-pedagog på Högskolan Kristianstad samt med de två webbresurserna PIM och Multimediabyrån för Skolverket. Den här bloggen är dock min personliga och det är jag själv som står för innehållet. Eftersom jag har det roligaste jobb jag kan tänka mig handlar ändå mycket i bloggen om just sådant som jag jobbar med."
http://uggleblogg.pedagogbloggar.se/category/kommunicera/


Jag lär mig teknik

Henrik Widaeus har en sida som heter Jag lär mig teknik. Där hittar du många bra beskrivningar och tips på olika verktyg och andra tips/idéer inom pedagogik och IKT.


Skolväskan
Ystads kommuns sida Skolväskan innehåller en mängd intressanta sidor och verktyg.


Internet för alla .SE

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av Internet i Sverige. Här finns flera Internet-guider som du kan ha nytta av.


Digidel
Här finns en mängd olika resurser och studiematerial som är fria att använda.
Digidel, resurser
IT i skolan
Här finns en bra sida där användbara verktyg presenteras.
IT i skolan Det är Danne Johansson som ligger bakom den.