enl Wikipedia

Mikrobloggar
– mikrobloggaren delar med sig av vad den gör, tänker, läser, observerar, lär eller delar, och allt detta sker i realtid. Brian Solis ger mikrobloggning definitionen:
”Mikrobloggning liknar bloggning i den bemärkelsen att användaren uppdaterar sin status. En skillnad är dock längden per bloggpost. Inom mikromedia används oftast högst 140 tecken per meddelande. Språket som förmedlas påverkas även det, då ett begränsat antal ord bidrar till kortare och mer koncisa budskap. Mikrobloggning skapar ett nytt paradigm inom konversationer i den bemärkelsen att det påverkar hur vi kommunicerar med varandra. Jeremiah Owyang som 2007 myntade uttrycket ”Media Snackers” beskriver att en ”Media Snacker” är någon som konsumerar eller delar de allt kortare budskapen. Möjligheten till att kommentera finns på samma sätt som inom bloggarna men på ett kortare och mer koncist sätt.Twitter är i dagsläget den största mikrobloggtjänsten.external image Loga%20Twitter.jpg?height=200&width=200Twitter

Twitter är en mikroblogg där du kan skriva högst 140 tecken i ditt meddelande. Det är mycket användbart för kommunikation och att dela intressanta länkar med varandra. Rekommenderar verkligen att du registrera dig på Twitter.
Där kan du exempelvis söka efter #folkbildning i sökrutan då visas alla som har använt haschtaggen #folkbildning.Titta på filmen nedan och läs mer på Twitterskolan. Där får du bra tips hur du kan använda Twitter.Här finns en film som visar hur du kan använda Twitter.På Folkbildningens nättidning, re:flex finns det en Twitterskola och andra tips om var du hittar "folkbildare" på Twitter.Twitterakuten:Twitterskola, Twitterverktyg och lexikon Här finns en bra blogg/guide.
Subject Author Replies Views Last Message
No Comments